svētdiena, 2017. gada 22. oktobris

No "memuāriem"

 LVU mans mentors bija prof. Bībers, kuru Bikova izdzīvoja no darba. LZA mans mentors bija Padomju Savienības Varonis Vilis Samsons, kurš Maskavā panāca Raiņa Kop.rakstu izdošanu 30 sējumos (nacionālajām republikām mirušajiem atļāva tikai 15 sēj.). Viņš intuitīvi juta Raiņa spēku. Daugavpilī man bija kauns no grāmatveikalu pārdevējām, kuras jautāja: "Артур, почему латыши не покупает Райниса?". Pārdevējas zināja par manu līdzdalību Kop.rakstu izdošanā. Manu grāmatu "Mans Rainis" (1996) neņēma tirgot neviens Rīgas grāmatveikals. Daugavpilī viens grāmatveikals lūdza manu padomu, vai drīkst nodot makulatūrā Raiņa Kop.rakstus, kuri noliktavā aizņēma gadiem ilgi lielu vietu. Atļāvu! Tas bija apm. 97.-98.g., kad nebija vairs nekādu cerību... 

3 komentāri:

  1. Kas nezina pagātni - tam nav nākotnes. Pie varas ir LKP CKNomenklatūra un viņas mērķis nav Latvijas valsts restitūcija! Rainis teica: Jā tauta iet postā, tad pārejam nav jēgas!
    Tad kā lai boļševiki piedod Rainim viņa teicienu?
    Kas pašlaik notiek Latvijā???

    PSRS ideoloģiskais dtaugs Jozefs Gebels uzskatīja, ja grib iznīcināt tautu, vajadzīgs atņemt viņai pagātni! To arī cītīgi dara LU vestures profesori, kas LPSR laiķa bija LKP CK lektori.

    AtbildētDzēst
  2. Jūsu citētie Raiņa vārdi "Ja tauta iet postā, tad pārejam nav jēgas" labi iederas sarunā par attieksmi pret "perestroiku", kura vieniem patīk, bet otriem nepatīk. Nepatīk tiem, kuru redz galveno: pateicoties "perestroikai", latv.tauta iet bojā. Tāpēc pārējam (pozitīvajam) nav jēgas!

    AtbildētDzēst
  3. Jūs dažkārt citējat šādi: Kad tauta iet postā, tad pārejam nav jēgas! Kā ir pareizi? Kurā tekstā tas Rainim atrodams? Būtu Jums ļoti pateicīgs, to uzzinot!

    AtbildētDzēst